Bedrijfshaptonomie

Bedrijfshaptonomie

Voelen wat je denkt en weten wat je voelt. Een waardevolle verbinding die in het drukke dagelijkse leven niet vanzelfsprekend aanwezig is. Met bedrijfshaptonomie gaan we op zoek naar die verbinding. Terug naar de kern. Want alleen vanuit je eigen kern, die samenkomst van denken, voelen en handelen, vind je een weg die dichtbij jezelf staat. Een weg die je vol overgave, rust en zelfverzekerdheid durft in te slaan.

Deze geneeswijze heeft mij héél véél gebracht. De gesprekken met Nicole en haar behandelingen hebben mij veel laten voelen.’

Jennifer P. Eindhoven

Wat is bedrijfshaptonomie?

De mens als één geheel van denken, voelen en handelen. Dat is de essentie van haptotherapie. Lichaam en geest zijn samen en beïnvloeden elkaar. In de huidige maatschappij richten we ons vooral op het rationele van de mens, wat je voelt krijgt weinig ruimte.

Soms heb je bepaalde eigenschappen die door jezelf of je omgeving als negatief worden beschouwd. Je verstopt of verhult deze eigenschappen dan met ander gedrag. Oftewel: de balans tussen voelen, denken en handelen raakt verstoord.  Je hebt het gevoel dat je bent vastgelopen, dat je er alleen voor staat of dat je steeds verder van jezelf en je ware verlangens vervreemd.

De haptotherapeut richt zich op (de ontwikkeling van) het voelend vermogen van de cliënt. Hij/zij doet dit door middel van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en lichamelijke aanraking. Aanraking is immers de meest directe vorm van communicatie. Zo laat de haptotherapeut jou ontdekken wat je patroon is en wat je aan den lijve ervaart op het moment dat dit patroon vastloopt. De nadruk ligt op de gevoelens van dat moment, dus die gevoelens ervaar je in de veilige omgeving van de praktijkruimte. Uiteindelijk kun je deze nieuwe ervaringen toepassen in je eigen leefomgeving in relatie met de mensen om je heen.

Alles wat geraakt wordt, komt in beweging

Voor wie is bedrijfshaptonomie geschikt?

Maak opnieuw kennis met jezelf

Bedrijfshaptonomie is geschikt voor wie weer in contact willen komen met hun eigen zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die vooral vanuit hun denken leven. Die veel bezig zijn met wat ze allemaal moeten of hoe ze vinden dat ze zouden moeten zijn.
Hierdoor ontstaan soms de volgende problemen:

  • Moeizame relaties met anderen zowel privé als op het werk (snel in een conflict met anderen);
  • Mensen die voornamelijk in hun hoofd zitten en moeilijk of geen contact met hun lichaam kunnen maken, waardoor ze moeilijk of niet in staat zijn hun grenzen en/of behoeftes te voelen en dus ook niet kunnen aangeven (dan is de combinatie van haptonomie met verbindende communicatie heel mooi/helpend);
  • Tijdelijk overbelasting zoals stress, burn-out, overspannen;
  • Duidelijke of vage lichamelijke klachten;
  • Buikpijn, hoofdpijn, nervositeit zoals onrust, onzekerheid, angst en slaapproblemen;
  • Een aangrijpende verandering (life event) in je leven zoals overlijden van een naaste, verandering van baan/functie, (echt)scheiding, ontslag, reorganisatie;
  • Zingevingsvragen;
  • Meer balans/verbinding tussen hoofd, lichaam en context krijgen.

Bedrijfshaptonomie

Team/organisatiecoaching

Wat wil je nu eigenlijk echt? Weet jij het van jezelf? En lukt het je om daar te komen? Een team bestaat uit allerlei individuen met allemaal een eigen drijfveer en persoonlijkheid. De dynamiek binnen zo’n team is daarmee ontzettend afhankelijk van de mensen die hierin zitten. Jezelf kennen en begrijpen en vervolgens elkaar kennen en begrijpen. Vanuit het denken, voelen en doen redeneren. Dat is de kern van haptonomische teamcoaching.

Vanuit Bedrijfsmaatwerk Eindhoven verzorgen we bijzondere haptonomische teamcoaching op maat in uw bedrijf. Dat begint met een oriënterend gesprek waarin we de specifieke behoefte en vraag binnen uw bedrijf bespreken. Vervolgens gaan we samen aan de slag om het team te versterken. Teamgenoten die in balans staan met zichzelf zijn een waardevolle aanwinst voor het hele team en daarmee ook goed voor je bedrijf.

Een team in balans…

… is een team op zijn best