Coaching

Coaching

De betere versie van jezelf worden. Coaching is de positieve psychologie die je daarbij kan helpen. Krijg inzicht in je eigen gedrag en krijg hulp bij het doorbreken van patronen en het herkennen van terugkerende dilemma’s. Zo kun jij het maximale uit je werk halen.

Wat is coaching?

Coaching is altijd maatwerk en wordt exact afgestemd op de cliënt en de situatie. Veel voorkomende leerdoelen gaan over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gedrag, onzekerheid, leiderschap en hoe om te gaan met veranderingen. Tijdens het coachingstraject leer je jouw eigen gedragspatronen kennen en herkennen. Hierdoor ontwikkel je meer zelfinzicht en zelfbewustzijn waardoor jouw persoonlijke doelstelling wordt gehaald.

Groeien

vanuit positieve psychologie

Veel voorkomende leerdoelen gaan over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gedrag, onzekerheid, leiderschap en hoe om te gaan met veranderingen. Tijdens het coachingstraject leer je jouw eigen gedragspatronen kennen en herkennen. Hierdoor ontwikkel je meer zelfinzicht en zelfbewustzijn waardoor jouw persoonlijke doelstelling wordt gehaald.

Coaching

Coaching leidinggevenden / management

Een bedrijf goed neerzetten in de markt, dat kunt u niet volhouden als het niet ín uw bedrijf zit. Uw bedrijf van binnenuit gezond maken is de eerste stap om een sterk bedrijf op te bouwen. Executive coaching helpt u daarbij.

Executive coaching

Bedrijfsmaatwerk Eindhoven verzorgt executive coaching voor (top)ondernemers, MT-leden/directeuren of hoge functionarissen binnen bedrijfsleven. Executive coaching helpt met het omgaan met weerstand of veranderingen binnen organisaties. We richten ons ook op het managen van de druk en stress die het werk met zich mee kan brengen. Alles zodat er gewerkt wordt in een gezonde bedrijfscultuur en dat zien uw klanten ook.

Coaching

Counseling

Burn-out? Stress? Het kan de ‘beste’ overkomen. Maar het is wel een duidelijk signaal. Er moet iets veranderen. Door middel van counseling ontdek je waar het mis gaat, leer je naar jezelf te luisteren en tot een duurzame gedragsverandering te komen.

Wat is counseling?

Counseling gaat dieper dan coaching en wordt gezien als therapie. Via counseling verhelpen we mentale blokkades of psychische stagnatie. Hiervoor richten we ons op belemmerende overtuigingen en de identiteit. Counseling is geschikt voor gezonde mensen die tijdelijk een moeilijke periode doormaken, waaronder stress en burnout klachten.

Door het voeren van gesprekken, oefeningen, behandelingen, interventies en (tafel)opstellingen, krijg je een duidelijker inzicht in je problemen. Hierdoor worden duurzame gedragsveranderingen gerealiseerd. Vanuit NLP, Haptotherapie, Ademwerk en Systemisch Werk leer je o.a. om signalen van het lichaam te voelen en hiernaar te handelen.

Coaching

Loopbaancoaching / carriere-coaching

Zit je wel op de juiste plek binnen de organisatie? Of ben je klaar voor een andere stap, maar weet je niet precies wat?  Een loopbaancoach helpt je om jezelf beter te leren kennen, om erachter te komen wat je drijfveren zijn en welke stap je kan zetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw toekomst, daar draait het om.

carierre coaching:

Met echte persoonlijke aandacht en begeleiding helpen we je bij ingewikkelde loopbaanvraagstukken en carrière keuzes. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Begeleiding naar een nieuwe baan (binnen of buiten de huidige werkgever).
  • Verwerking van een ontslag.
  • Maken van moeilijke loopbaankeuzes.
  • Ontwikkeling van talenten en competenties (talentmanagement).

Loopbaancoaching is niet alleen voor werkzoekenden. Het kan ook worden ingezet om medewerkers klaar te stomen voor een volgende stap in hun carrière. Ook een goed hulpmiddel voor organisaties om interne mobiliteit te stimuleren en het meeste uit je medewerkers te halen.

Loopbaancoaching…

… Richting geven aan je carrière

Richting geven aan je carrière met loopbaancoaching

Loopbaancoaching draait vooral om het geven van richting aan jouw carrière. Wat wil je precies, waar ligt je kracht en wat zijn je drijfveren? Loopbaancoaching helpt bij het vinden van antwoorden op dit soort moeilijke vragen.

Coaching

2e spoor trajecten

Wat als blijkt dat je huidige functie op basis van vastgestelde beperkingen niet meer passend is en ook niet passend te maken is? De Wet Verbetering Poortwachter schrijft dan voor dat werkgever en medewerker een zogenaamd 2e spoortraject gaan inzetten.

Dit betekent dat er gekeken wordt naar ander passend werk bij een andere werkgever. Een spannend traject voor de medewerker, want die moet afscheid nemen van werk wat hij/zij wellicht vol passie en enthousiasme deed en wat daarvoor in de plaats komt, dat is nog niet bekend. Een coach van BMWE kan werkgever en medewerker hierbij ondersteunen. Met kennis van de rechten en plichten die dit voor beide partijen met zich meebrengt, maar bovenal door te kijken in mogelijkheden.

Coaching

Outplacement

Dreigend ontslag of geen verlenging van een contract? Outplacement is een traject dat medewerkers begeleidt naar een nieuwe baan. Transitievergoeding is volgens de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ook bedoeld voor outplacement of scholing.

Wat doen we bij outplacement?

De eerste stap bij outplacement is het verwerken van je (dreigende) ontslag. Verlies van je baan gaat je niet in de koude kleren zitten en daarom is het belangrijk dit verlies te verwerken. Als je er emotioneel klaar voor bent om een nieuwe stap te zetten gaan we samen op onderzoek naar jouw kwaliteiten. Wat zoek je precies, wat past bij je en waar zit er een match in de markt? Vervolgens is het tijd om te gaan solliciteren. We helpen je om zelfverzekerd het gesprek op te zoeken, aan te gaan en de kans zo groot mogelijk te maken op een succesvolle match.