fysiotherapie op haptonomische basis

fysiotherapie op haptonomische basis

Fysiotherapie op haptonomische basis is een combinatie van fysiotherapie en haptonomie. Er wordt niet alleen gekeken naar de lichamelijke klacht, maar de therapeut kijkt ook naar de dieperliggende oorzaak. U wordt zich zo meer bewust van uw lichaam én het gevoel daarachter. Door deze bewustwording gaat u de signalen herkennen en krijgt u middelen om beter met uw klachten om te gaan en deze zo te voorkomen.

 

Samen met uw therapeut zoekt u antwoord op vragen als: Wat doen bepaalde zaken met mij? Wat gebeurt er in mijn lichaam als ik stress heb? Waar komen mijn klachten vandaan? Wat doet spanning met mijn lichaam? Hoe kan ik hiermee omgaan?

 

Deze vorm van fysiotherapie biedt zeer goede resultaten voor mensen met lichamelijke of psychische overbelasting, stress, hyperventilatie, chronische pijn of lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Maar ook voor gangbare fysiotherapeutische klachten is fysiotherapie op haptonomische basis een uitstekende vorm van therapie.