Trainingen en Workshops

Ontspannen

Van stress naar ontspanning
Je opgejaagd voelen, denken dat je het toch nooit goed genoeg kunt doen, geen overzicht meer hebben of altijd te weinig tijd hebben: het zijn signalen van opbouwende stress. In onze maatschappij moeten we vaak heel veel ballen hooghouden, op het werk en thuis. Of we zijn gedwongen om te werken in een situatie waar je niet voor gekozen hebt, zoals in een lock down. Het kan een bron van stress zijn.

Voorkom depressie of burn-out
Iedereen heeft weleens stress. Daar is ook niets mis mee. Het helpt om te pieken, om focus te hebben en optimaal te presteren. Maar te veel stress put je uit, fysiek, emotioneel en mentaal. Als je jezelf energetisch of lichamelijk verwaarloost, dan ligt een depressie en/of burn-out op de loer.

Je kunt niet altijd pieken
Belangrijk is dat je beseft dat je niet alles tegelijk kunt en ook niet continu kunt pieken. Er is voor alles een tijd, net als in de natuur met de seizoenen. In de winter kun je jezelf opladen door te rusten, in de lente barst het van de groeikracht, in de zomer kun je pieken en in de herfst kun je oogsten en laat je gaan wat je niet meer nodig hebt. En gras gaat echt niet harder groeien door eraan te trekken. Het breekt eerder af.

In drie dagdelen van stress naar evenwicht
Deze training geeft je praktische handvatten om stress en ontspanning te snappen, te voelen en te kunnen plaatsen. We ontdekken samen wat jou helpt en wat voor jou werkt, zodat je meer ontspannen in het leven en in je werk kunt staan en je je energie beter kunt verdelen en behouden. Dat betekent: tijdig opladen om weer te kunnen presteren en een voor jou goede balans vinden om druk zelf op- en af te bouwen. Het betekent ook: tijdig signaleren wanneer het te veel dreigt te worden.

dagdeel

01

Wat is voor jou gezonde en ongezonde spanning?

Wat is lichamelijke en geestelijke druk eigenlijk? Hoe kun je gezonde spanning voor je laten werken? Hoe merk je tijdig dat stress ongezond voor je wordt? En hoe zorg je ervoor dat je op tijd ontspant én dat je ontspannen kunt werken? Je leert het tijdens dit dagdeel.

dagdeel

02

Luisteren naar je lichaam

Je kunt spanning op verschillende manieren voelen: in je lijf, in je hoofd (je blijft maar malen, vindt geen rust) of emotioneel. Ook op je relaties met anderen en op je energielevel hebben stress en ontspanning effect.

Hoe herken je de verschillende signalen die je lijf je geeft om weer in rust en ontspanning te komen?

dagdeel

03

Hoe zet je jouw persoonlijke stressknop aan en uit?

Wat voor de een stressvol is, is dat voor de ander helemaal niet. Ontdek waar jouw stressimpuls zit, waar die vandaan komt en hoe je die voortaan op een positieve manier kunt inzetten.

Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met jouw plek in het team of in het soort werk dat je doet. Een systeemopstelling kan hier inzicht in geven.

Dit levert de training je op:

 • Je weet hoe je (weer) ontspannen aan het werk kunt gaan;
 • Je begrijpt wat lichamelijke en geestelijke ontspanning is en hoe je die ontspanning kunt bereiken;
 • Je hebt de tools om een ontspannen en open mindset steeds verder te ontwikkelen en echt te integreren in je leven;
 • Je leert om te gaan met druk, perfectionisme en faalangst;
 • Je bent in staat om je ook tijdens een periode van werkdruk, stress en spanning te ontspannen;
 • Je leert een balans te houden die goed is voor jou, voor je omgeving en voor je werk.

inschrijfformulier

  Datum training - "Ontspannen"


  Op dit moment zijn deze trainingen niet ingepland. Als je interesse hebt in deze training kun je je aanmelden via onderstaand formulier. Je wordt dan op de hoogte gehouden.

  Persoonlijke informatie  Voornaam *


  Achternaam *


  Contact gegevens


  Adres *


  Postcode *


  Woonplaats *


  Telefoon *


  E-mail *


  Opmerkingen


  Voorwaarden


  Bekijk de Algemene Voorwaarden
  Let op! Bij een afmelding zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.
  Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.