Trainingen en Workshops

Communicatie

De training voor iedereen die op een duidelijke en respectvolle manier wil communiceren, zonder oordelen en verwijten.

Ben je op zoek naar communicatievaardigheden die jou helpen om dichter bij jezelf te blijven en jezelf eerlijk te kunnen uiten, terwijl je in verbinding blijft met de mensen om jou heen? Dan is de training verbindende communicatie wat je zoekt. Investeer in meer rust, zorg voor jezelf en een positieve mindset! Na deze training pas je de kennis en vaardigheden met succes toe in jouw dagelijkse praktijk.

De training verbindende communicatie is praktijkgericht. Na een korte uitleg ga je direct aan de slag met situaties die je lastig vindt. Samen met medecursisten oefen je met zelfcompassie, inlevend luisteren en helder verzoeken doen. Je ervaart dat je het niet meer lastig vindt om feedback te ontvangen of om te geven. Zo ga je succesvol het gesprek aan met je leidinggevende, collega, partner, kind etc.

dagdeel

01

onderzoek naar wat er bij je leeft

Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom en waarop je reageert en wat je wil van de ander.

Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat jouw behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen. Je maakt kennis met de vier elementen van verbindende communicatie:

dagdeel

02

empathisch luisteren

Als je wil dat een ander jou hoort, maak je zelf de eerste stap. Door je in te leven in de gevoelens en behoeften van de ander bouw je aan vertrouwen. Je gaat oefenen in het luisteren naar de ander en hoe je feedback ontvangt zonder het ‘te’ persoonlijk te nemen.

dagdeel

03

eerlijk uiten

Als je wil dat een ander jou hoort, maak je zelf de eerste stap. Door je in te leven in de gevoelens en behoeften van de ander bouw je aan vertrouwen. Je gaat oefenen in het luisteren naar de ander en hoe je feedback geeft. We leren “nee” zeggen, grenzen aangeven, terwijl je zowel met jezelf als de ander in verbinding blijft.

Verbindende communicatie wordt voor professionals steeds populairder.

Waarom? Omdat verbindende communicatiemedewerkers dichter bij de kern brengt, daar waar het écht om gaat.

Bovendien hebben trainingen in verbindende communicatie een langdurig effect. Het wordt effectieve communicatie door oprecht naar elkaar te kunnen luisteren, voor jezelf op te kunnen komen op een verbindende manier (“assertiviteit”), en meer zelf-reflectie te krijgen.

De training biedt een brede basis met hoge praktische toepasbaarheid. Onze training verbindende communicatie draagt bij aan:

 • meer samenwerking door praktisch inlevingsvermogen en praktische begripsvorming
 • meer voortgang, efficiëntie en oprechtheid bij trage besluitvorming of vergaderingen met verbindend interrumperen
 • meer helderheid door sneller bij de kern te komen
 • meer verbinding door kritiekloos feedback te geven
 • meer rust door feedback te horen zonder kritiek
 • meer gemak bij weerstand bij “lastige” collega’s
 • meer klantvriendelijkheid door praktische empathische luistervaardigheden
 • meer zelfredzaamheid (“assertiviteit”) door verantwoordelijkheid te nemen voor eigen standpunten
prijs:
€ 750,- p.p.
schrijf je nu in

Terugkom-middag training communicatie:

Heb je deelgenomen aan de training “Verbindende communicatie” en wil je je verbindende communicatie-skills verdiepen en weer even opfrissen? Dat kan op maandagmiddag 27 juni of op dinsdagmiddag 20 september 2022.

Op deze twee data organiseren wij een terugkom-middag om je vaardigheden op te frissen en in de praktijk te kunnen oefenen. Deze middagen zijn ontstaan uit de behoefte van deelnemers om af en toe te sparren en ervaringen te delen. Ook bieden we je de mogelijkheid om een eigen casus in te brengen. Verbindend communiceren doe je tenslotte continu en allemaal lopen we tegen momenten aan waarop dat niet zo makkelijk gaat.

De kosten voor een terugkom-middag bedragen € 225,00 per deelnemer.

Heb je interesse en wil je graag deelnemen? Geef je dan tijdig op door een mail te sturen naar contact@bmwe.info of geef je op via onderstaand inschrijfformulier

inschrijfformulier

  Datum training - "Communicatie"


  Selecteer de gewenste datum voor de training *

  Persoonlijke informatie  Voornaam *


  Achternaam *


  Contact gegevens


  Adres *


  Postcode *


  Woonplaats *


  Telefoon *


  E-mail *


  Opmerkingen


  Voorwaarden


  Bekijk de Algemene Voorwaarden
  Let op! Bij een afmelding zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.
  Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.