Carolien Bazelmans

regio Eindhoven

specialisaties:

  • bedrijfshaptonomie
  • bedrijfsfysiotherapeut
  • trainer

Achtergrond en ervaring

Ik ben van huis uit fysiotherapeut. Na een aantal jaar kreeg ik het gevoel dat alleen fysiek met iemand bezig zijn niet genoeg was voor mij. Uit eigen ervaring en interesse ben ik de haptotherapie ingedoken en heb daar gevonden wat ik zocht: een holistische visie. Nu ben ik bezig met zowel het fysieke, als het mentale gedeelte van de mens. Een mens kan aan de buitenkant bewegen, maar als de binnenkant niet meebeweegt gebeurt er nog niets. Niets existentieels in ieder geval.

Drijfveren en passie

Mijn passie ligt bij het in beweging brengen van mensen, zowel fysiek als mentaal. Soms betekent dat juist leren stil staan. Het bewust maken van hoe je lijf uiting geeft aan je gevoel en andersom. Het beïnvloedt elkaar en daar moet een balans tussen zitten.

Zorg dragen voor je lijf is zorg dragen voor jezelf. Zoals je voor je lijf kan zorgen, zo kan je dus ook voor je mentale stuk zorgen. Ik vind het fascinerend om het met mensen te hebben over hoe goed ze voor zichzelf zorgen. Want hoe zorg je goed voor jezelf? En zorg je even goed of even slecht voor je lijf als voor je mentale gezondheid? Super interessant!

Door fysio en hapto te combineren krijg ik een visie op een heel mens, een eenheid die ervoor moet zorgen dat de balans tussen hoofd en lijf goed blijft.