Manon van Dijk

regio Eindhoven en Den Bosch

specialisaties:

  • bedrijfshaptonoom
  • coach
  • trainer

Drijfveren en passie

‘Bewegen is leven en leven is bewegen’: het is een uitspraak die bij mij past. Naast dat ik beweeglijk ben, is het voor mij ook belangrijk om in beweging (lees: ontwikkeling) te zijn en blijven.

Het is mijn passie om als haptotherapeut en coach een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen, waardoor hij of zij dichter bij zichzelf komt en daarmee dichter bij de ander. Zo maken we met elkaar de wereld een beetje warmer, toegankelijker en mooier.

Achtergrond en ervaring

Ruim 20 jaar geleden startte ik als HR-adviseur. Na ongeveer 10 jaar begon het te kriebelen. Ik wilde van meer betekenis zijn voor de organisatie én de teams bij veranderingen die steeds op hen afkwamen. Dus startte ik met een post-HBO coach opleiding. Wat mij tijdens de opleiding het meest raakte, was de bijdrage die je als coach kunt leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Na de opleiding ging ik, naast mijn werk als HR-professional, aan de slag als coach bij trainingen in groepsverband, waar individuele ontwikkeling centraal stond. Door allerlei ervaringsgerichte oefeningen, theorie en coaching kregen deelnemers niet alleen inzicht in hun gedachten en patronen, zij werden ook uitgedaagd deze te doorbreken en het anders te doen. Dit smaakte naar meer en dus begon ik als coach met 1-op-1 trajecten.

In deze gesprekken, merkte ik dat inzichten bij mensen vooral in hun ‘weten’ zitten. Maar omdat deze inzichten niet bij hun gevoel terechtkomen, lukt het niet om dingen anders te gaan doen. De keuze voor de opleiding tot haptotherapeut was dan ook zo gemaakt. Het is voor mij een vorm van begeleiding en coaching die mensen weer in beweging brengt. Het uitgangspunt is ervaren, voelen en bewust worden. Het maakt lijfelijk voelbaar waar je staat en wat je mag ontwikkelen. Door ervaringsgerichte oefening, beweging, gesprek en aanraking kun jij voelen wat er bij jou gebeurt, welke ruimte jij hebt of inneemt in relatie tot de ander. Je ontdekt nieuwe kanten aan jezelf, probeert andere posities uit, voelt wat goed is en wat niet, wanneer je open of sluit. Kortom: je komt in beweging.

Nu ben ik werkzaam als haptotherapeut, coach en HR-professional. Voor mij een mooie en zelfs logische combinatie, waarbij de rode draad ontwikkeling en beweging van mens, team en organisatie is.