Marcel de Jong

regio Rotterdam en Utrecht

specialisaties:

  • haptotherapeut
  • fysio-/manueel therapeut
  • trainer

Drijfveren en passie

Als haptotherapeut is het mijn passie om mensen op hun eigen pad te begeleiden naar wat voor hen belangrijk is in werk en privé. Persoonlijke ontwikkeling is daarbij een belangrijk onderdeel. Haptotherapie helpt mensen om verstand van voelen te krijgen, waarbij denken, voelen en handelen in balans komen.

Ik werk graag met mensen. Ik help ze te kijken naar wat hun mogelijkheden zijn. Ik ben altijd op zoek naar de beste oplossing, naar hoe ik mensen kan helpen om zo goed mogelijk te functioneren.

Achtergrond en ervaring

Ik ben haptotherapeut, fysiotherapeut en manueel therapeut. Als fysiotherapeut en manueel therapeut heb ik veel kennis van het menselijk lichaam; dit werkt ondersteunend bij onder andere de behandeling van psychosomatische klachten.

Ik heb een holistische kijk op mensen. Ik kijk naar de mens vanuit een biopsychosociaal perspectief; lichaam, geest en de sociale omstandigheden zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Als haptotherapeut zie ik vooral het lichaam als ‘verteller’ van dat wat mensen gevoelsmatig beweegt.

Ik heb ruime ervaring in de gezondheidszorg. Ik heb in diverse instellingen gewerkt: in verschillende particuliere praktijken, een ziekenhuis, een gezondheidscentrum, een revalidatiecentrum en in mijn eigen praktijk. Ik heb specifieke expertise opgedaan in de behandeling van pijnklachten, stressklachten, burn-out, trauma en psychosomatiek.

Verder werk ik met Acceptance Commitment Therapy (ACT). ACT is een goede aanvulling op de haptotherapeutische begeleiding omdat ACT zich richt op het leren accepteren van een situatie zoals die is, in plaats van te vechten tegen onvermijdelijke zaken. Dit leidt tot een grotere flexibiliteit.