Monique van Loosbroek

regio Eindhoven

specialisaties:

  • bedrijfsmaatschappelijk werk
  • vertrouwenspersoon: ongewenste omgangsvormen en integriteit

Werken in de zorg was nooit een ambitie van mij tot ik in het gevangeniswezen kwam werken. Daar heb ik ontdekt dat ik het prettig vind als ik iets voor mensen kan betekenen, een luisterend oor, begrip tonen, advies geven etc.

Ruim 18 jaar heb ik gewerkt voor justitie waar ik veel ervaring heb opgedaan met het werken met mensen van verschillende culturen, achtergronden en met een diversiteit aan problematiek. Uit ervaring weet ik dat het belangrijk is om aan te sluiten op wat mensen werkelijk nodig hebben.

Tijdens mijn opleiding Social Work kwam mijn interesse in coaching en begeleiding op organisatieniveau naar boven. Sinds 2015 ben ik werkzaam als bedrijfsmaatschappelijk werker in de bedrijfsgezondheidszorg. In deze functie ben ik de schakel tussen werkgever en werknemer waarin een bijdrage wordt geleverd aan een gezonde fysieke werkomgeving.

Ik geef ondersteuning en advies op het gebied van arbeidgerelateerde klachten, verzuim en re-integratie. Ik luister, probeer problemen en vragen te verhelderen en bied begeleiding bij het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

Het is belangrijk om tot een oplossing te komen waarin partijen zich kunnen vinden.

Daarnaast ben ik voor verschillende organisaties vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en vertrouwenspersoon integriteit en vermoedens van misstanden.

Ik kom het best tot mijn recht in het begeleiden van mensen en zorgen dat er evenwicht ontstaat tussen mens en organisatie. Mijn passie voor het hulpverlenen vind ik in het contact met mensen. Humor is daarbij een belangrijke kracht waar ik energie van krijg.

In de praktijk zie ik veel mensen vastlopen door hun hooggevoeligheid. Als ervaringsdeskundige kan ik mensen wijzen op hun sensitiviteit en hoe ze de last die ze ervaren kunnen ombuigen naar kracht. Mensen activeren en versterken door oplossingsgericht werken spreekt me aan, hierdoor wordt de eigen kracht aangesproken waardoor oplossingen zichtbaar en beschikbaar worden.