Nicole Strik- van Nijmweegen

regio Eindhoven

specialisaties:

  • bedrijfsmaatschappelijk werk
  • bedrijfshaptonomie
  • EMDR
  • communicatie- en verbindingstrainer
  • team-, organisatie- en familie opstellingscoach

Ik ben moeder van twee kinderen en getrouwd met Ron. Mijn man en ik zijn beiden zelfstandige; mijn man als creatief conceptdenker bij o.a. NXP en ik als haptotherapeut. Vanaf 1999 ben ik werkzaam als bedrijfsmaatschappelijk werker. In dat jaar heb ik ook de opleiding tot mediator afgerond. In heb eerst bij Commit Arbo gewerkt, daarna ben ik gaan werken bij Achmea Arbo. Bij Achmea heb ik vooral voor bedrijven gewerkt zoals o.a. Philips, TNO, Politie en het UWV.

Achtergrond en ervaring

Tijdens mijn werk als bedrijfsmaatschappelijk werker merkte ik dat ik iets miste. Ik had het idee dat ik mensen een trucje aan het leren was; hoe ze met bepaalde situaties om konden gaan en hoe ze de stress de baas konden worden. Ik vond dat te oppervlakkig. Ik had het idee dat ik geen oplossingen aandroeg waarmee mensen hun problemen daadwerkelijk op een duurzame manier konden oplossen. Tijd voor een andere aanpak dus.

In 2008 ben ik gestart met de opleiding tot haptotherapeut. Ik kon alles wat ik op de opleiding leerde meteen toepassen in de praktijk. Die ruimte kreeg ik bij zowel Philips als TNO. Daarin merkte ik al gauw dat ik niet meer bezig was met de problemen van mensen, maar met hun patronen. In de haptotherapie kijk je namelijk naar de drijfveren vanuit waar iemand zich beweegt. Beweegt iemand vanuit angst of vanuit liefde?

“Tijd voor een andere aanpak”

Vanuit angst reageren gebeurt  bijvoorbeeld vaak vanuit een overlevingsmechanisme waar je lichaam vervolgens vanuit de gevoelsherinnering op reageert. Dit gebeurt bij veel mensen onbewust. We staan in de maatschappij van vandaag de dag best ver van onszelf vandaan. We luisteren en handelen naar ons denken en negeren ons gevoel. Door mensen weer contact te laten maken met hun lichaam worden ze zich bewust hiervan. Je hebt uiteindelijk een keuze om het patroon voort te zetten of het anders te gaan doen. Dat moet je durven, maar je zult zien dat bewegen vanuit ‘binnenuit’ altijd loont.

Ik heb me de afgelopen jaren ook verdiept in systeemopstellingen zoals organisatie- en familieopstellingen. Deze methodiek geeft op een schitterende wijze inzicht in de systemen om je heen en de patronen die je (onbewust) volgt.

Drijfveren / Passie

Alles heeft een reden. Zo ook mijn eigen ontdekkingstocht binnen de wereld van o.a. haptotherapie. Mijn eigen ervaringen met angst, pijn en verdriet door verlies gaven richting aan mijn eigen drijfveren. Door deze ervaringen ben ik heel sensitief; unieke gereedschappen die ik kwalitatief inzet binnen de werkzaamheden van mijn praktijk. En met succes.