Onze dienst

Fysiotherapie op haptonomische basis

Dieperliggende oorzaak en concrete handvatten


Fysiotherapie op haptonomische basis is een combinatie van fysiotherapie en haptonomie. Daarbij kijken onze therapeuten niet alleen naar de lichamelijke klacht, maar ook naar de dieperliggende oorzaak. Je wordt je meer bewust van je lichaam én het gevoel daarachter. Dit helpt om signalen (eerder) te herkennen. Ook krijg je met fysiotherapie op haptonomische basis concrete handvatten om beter met de klachten om te gaan en deze in de toekomst te voorkomen.

Voor wie?
Deze vorm van fysiotherapie biedt zeer goede resultaten voor mensen met lichamelijke of psychische overbelasting, stress, hyperventilatie, chronische pijn of lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Maar ook voor gangbare fysiotherapeutische klachten is fysiotherapie op haptonomische basis een uitstekende vorm.

Hoe werkt het?
Samen met de therapeut zoek je naar antwoord op vragen als: wat doen bepaalde zaken met mij? Wat gebeurt er in mijn lichaam als ik stress heb? Waar komen mijn klachten vandaan? Wat doet spanning met mijn lichaam? Hoe kan ik hiermee omgaan?

Mensen met werkgerelateerde klachten kunnen veel baat hebben bij arbeidsfysiotherapie. Deze vorm van therapie is reguliere fysiotherapie, gecombineerd met arbeidsgerichte herstelbegeleiding.

Wat zijn werkgerelateerde klachten?

Voorbeelden van werkgerelateerde klachten zijn KANS – klachten aan Arm, Nek en Schouder (voorheen RSI) – of klachten aan de (onder)rug. De reguliere fysiotherapie hiervoor kan bestaan uit onder andere mobilisaties, triggerpointtherapie, bindweefseltherapie, ademhalingstherapie, ontspanningstherapie, cupping en oefentherapie.

fysiotherapie op haptonomische basis 1 bmwe
fysiotherapie op haptonomische basis 2 bmwe

Ons team helpt je graag

Vind balans tussen werk en privé

Geen medewerkers gevonden.