onze training

Bewustwording Werkstress

Bewustwording in een werkstresstraining leert je om meer rust en ruimte te creëren in een hectische omgeving. Dit vraagt zelfinzicht, zelfreflectie en zelfzorg.

In de training gaan we kijken naar factoren die stress op het werk veroorzaken en hoe deze stress je leven beïnvloedt.

Het doel van bewustwording is om meer inzicht te krijgen in eigen gedachten, gevoelens en gedragingen wanneer de omgeving hectisch en druk is. Dit maakt dat je meer effectiever en constructiever met stress kan omgaan en dat stress je minder in de greep houdt. Daardoor leef je je eigen leven.

Een werkstresstraining bestaat o.a. uit het leren van ontspanningstechnieken, het identificeren van stressoren en het aanpakken van negatieve denkpatronen. Door bewuster te worden van deze factoren, kun je beter omgaan met stress op het werk en je welzijn en prestaties verbeteren.

Communicatievaardigheden: we leren duidelijk en effectief te communiceren met collega’s (verbindende communicatie) en leidinggevenden. Dit leidt tot constructieve gesprekken en hechtere (werk)relaties.

 • Dit kan ik dagelijks privé en zakelijk toepassen.
  Het maakt je bewust van hoe je communiceert, waarom je soms niet begrepen voelt, vooral kijken naar jezelf en wat dat voor invloed heeft op anderen. (HB uit Eindhoven)
 • Goede inzichten gekregen en toepasbaar in elk gesprek. (JvD uit Geldrop)
 • With my new skills I can, with confidence, start a dialogue/discussion with my supervisor and parents.
  (TB uit Veldhoven)
 • Met meer geloof in eigen kunnen, minder invullen voor een ander, helpt deze training mij zeker om dit in praktijk te brengen. (PvdH uit Tilburg)
 • De manier van luisteren, echt luisteren, naar de ander om zo de ander te helpen zonder jezelf te verliezen.
  De training kwam voor mij precies op het goede moment! Zeer toepasbaar en heeft mij veel handvatten gegeven. (LS uit Eindhoven)
 • Toepassing heel goed, mits je echt aanwezig bent (in jezelf). (GvdH uit Den Bosch)

Deze training draagt bij aan:

 • Zelfreflectie: we gaan mild kijken naar eigen denkpatronen, gedragingen en emoties, en meer inzicht krijgen hoe deze bijdragen aan stress op het werk en je dagelijks leven
 • Mindfulness: we gaan leren in het huidige moment te zijn en bewust en zonder oordeel naar onszelf te kijken
 • Emotionele intelligentie: we leren emoties van onszelf meer te begrijpen en effectief te beheren, met deze inzichten word je je meer bewust van eigen gedrag en het effect hiervan op anderen

Ons team helpt u graag

Vind balans tussen werk en privé

Geen medewerkers gevonden.
Op dit moment zijn deze trainingen niet ingepland. Als je interesse hebt in deze training kun je je aanmelden via onderstaand formulier. Je wordt dan op de hoogte gehouden.
Hidden

Training

Werkgever

Werknemer

Naam(Vereist)
MM slash DD slash JJJJ