onze training

Omgaan met verlies

Omgaan met verschillende soorten verlies kan een uitdaging zijn voor iedereen. Het kan gaan om het verlies van een geliefde, een baan, een relatie, een huis, gezondheid, een droom of zelf een gevoel van veiligheid en stabiliteit. BMWE biedt op verschillende manieren ondersteuning bij het leren omgaan met verschillende soorten verlies:

 • Individuele behandeling: Als het verlies te groot is om alleen aan te pakken, kan het nuttig zijn hulp te zoeken van een professionele therapeut. Een therapeut kan helpen bij het begrijpen van emoties en gevoelens en kan ondersteunen in het vinden van een passende manier om het verlies vorm te geven in het leven;
 • Lotgenotengroep: Lotgenoten kunnen elkaar begrijpen in wat je doormaakt en kunnen een waardevolle bron van steun en begrip zijn;
 • Training verlies en rouw voor HR medewerkers en leidinggevenden.
  Een training die gericht is om HR medewerkers en leidinggevenden meer handvatten te geven hoe het gesprek aan te kunnen gaan met medewerkers die te maken hebben (gehad) met verlies en rouw. In deze training staan we stil bij de vormen van verlies, geven we achtergrondinformatie over rouwtheorieën en geven we een aantal praktische handvatten;

Training verlies en rouw voor cliënten. Deze training is gericht op het begrijpen wat een rouwproces inhoudt en het leren omgaan met emoties die gepaard gaan met verlies. In deze training is er ook aandacht wat stress vanuit verlies doet met je lichaam. Deze training kent een holistische aanpak. Er is aandacht voor het hoofd en het lichaam.

“Dit kan ik dagelijks privé en zakelijk toepassen. Het komt helemaal binnen, wow! “

Fatima, Eindhoven

Dagdelen

Wat betekent verlies, wat doet het met je? Je leert over de verschillende stadia van rouw, hoe je die bij jezelf en anderen herkent en hoe je ermee om kunt gaan.

Belangrijk hierbij is dat de verschillende emoties die bij rouw komen kijken elkaar niet keurig opvolgen, maar door elkaar heen lopen.

Het gevoel van een groot verlies doet iets met je gedrag en met je gevoel. Je kunt het ook op allerlei manieren fysiek voelen, want de verwerking vindt vooral plaats in je lijf en niet (alleen) in je hoofd.

Je leert dit dagdeel te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en hoe dat jou kan helpen bij de verwerking.

Juist bij een verlies kan een gevoel van eenzaamheid de kop op steken. Je hebt verdriet en toch gaat alles om je heen gewoon door. Door je verhaal te delen en ook de ervaringen van anderen te horen, voel je dat je er niet alleen voor staat.

Een systeemopstelling kan je helpen inzicht te krijgen in hoe je je verlies samen met anderen kunt verwerken.

Deze training draagt bij aan:

  Ons team helpt u graag

  Vind balans tussen werk en privé

  Geen medewerkers gevonden.
  Op dit moment zijn deze trainingen niet ingepland. Als je interesse hebt in deze training kun je je aanmelden via onderstaand formulier. Je wordt dan op de hoogte gehouden.
  Hidden

  Werkgever

  Werknemer

  Naam(Vereist)
  MM slash DD slash JJJJ
  Reden aanmelding verzuimend?