Onze dienst

Vertrouwenspersoon

Een veilige plek voor je medewerkers daar ben je als werkgever verantwoordelijk voor…

Een veilige werkplek en het psychisch welbevinden van jouw medewerkers: een prettig idee. En daar ben jij als werkgever zelfs verantwoordelijk voor volgens de wet. Een vertrouwenspersoon kan een goede rol hierin nemen. Bijvoorbeeld als onderdeel van het Arbobeleid of Psycho Sociale Arbeidsbelasting beleid (PSA beleid) binnen jouw organisatie. Een belangrijke factor is dat je zorgt voor een veilige plek om problemen te bespreken. Bedrijfsmaatwerk Eindhoven neemt deze zorg voor je uit handen.

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

Jouw medewerkers én het bedrijf verdienen een goed beleid tegen Psycho Sociale Arbeidsbelasting (PSA). De inzet van een vertrouwenspersoon kan een belangrijke rol spelen bij ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, pesten, agressie en discriminatie. Een fijn idee dat je medewerkers iemand hebben waarbij ze zich snel op hun gemak voelen, hun verhaal kwijt kunnen zonder dat daar direct consequenties aan vast zitten en het juiste advies krijgen.

Vertrouwenspersoon reorganisatie

Een reorganisatie heeft tal van consequenties. Zo kan het functioneren van medewerkers worden verstoord door emoties zoals boosheid, verdriet, angst, verwarring en andere negatieve gedachten.

Het emotioneel welbevinden van medewerkers is vanzelfsprekend belangrijk voor het functioneren. Het goed doorlopen van het transitieproces heeft altijd invloed op de heroriëntatie en de toekomst van jouw medewerker. De ondersteuning van een vertrouwenspersoon reorganisatie helpt dan bij het nemen van de juiste beslissingen en het voeren van constructieve gesprekken over de toekomst met de leidinggevende en HRM. Onmisbaar voor een succesvolle reorganisatie.

Conflictbemiddeling

Een conflict vergt van medewerkers en werkgevers heel veel tijd en energie. Het is van groot belang om zaken zo snel mogelijk met elkaar te bespreken. Helaas lukt dit niet altijd meer, of zou het beter kunnen. Vaak is er sprake van miscommunicatie of onbegrip. Conflictbemiddeling door een deskundige biedt dan weer openingen voor mogelijke oplossingen zodat er weer gewerkt kan worden.

Goed om te weten:
Een gesprek met een vertrouwenspersoon is:

  • Vertrouwelijk, heeft zwijgplicht.
  • De vertrouwenspersoon is partijdig en kan daarom niet bemiddelen.
  • Beroepsmatig onafhankelijk.
230405 bmwe 2023 0273
230405 bmwe 2023 13729

Ons team helpt je graag

Vind balans tussen werk en privé