onze training

Veilige Werkplek

Wanneer we het hebben over een veilige werkplek, wordt er vaak meteen gedacht aan veiligheidsschoenen, brillen en andere zaken die ons helpen om ons fysiek te beschermen. Echter is dat niet voldoende om een veilige werkplek te creëren, want een veilige werkplek bestaat uit meer dan dat. Je veilig voelen heeft ook te maken met de sfeer op de werkvloer, is die veilig genoeg? En hoe weet je of een sfeer veilig is en hoe zorg je ervoor dat die veilig blijft e/o wordt.

Een veilige werkplek is een werkomgeving waarin werknemers zich vrij voelen om hun emoties te uiten, zonder bang te zijn voor represailles of oordelen van anderen. Een veilige werkplek creëert een omgeving waarin werknemers zich kunnen concentreren op hun werk en kunnen bijdragen aan een productieve werkomgeving.

Zeker door de recente ontwikkelingen in de maatschappij wordt dit thema steeds belangrijker en is het noodzakelijk om als bedrijf hierin mee te groeien. Om een veilige sfeer te creëren dien je als leidinggevende het voorbeeld te geven. Hoe doe je dat en wat is daarvoor nodig?

Deze vragen willen we in deze training met jullie doornemen en beantwoorden door uitleg te geven, inzichten en oefeningen aan te bieden.

De training bestaat uit 2 dagdelen.

“Dit kan ik dagelijks privé en zakelijk toepassen. Het komt helemaal binnen, wow! “

Fatima, Eindhoven

Dagdelen

Bewustwording:

  • Wat is nou ongewenst/onveilig gedrag e/o een ongewenste/onveilige sfeer?

  • Wat vind ik als leidinggevende ongewenst gedrag/sfeer en ongewenste communicatie;

  • Hoe ziet jouw gedrag als rolmodel eruit? Hoe en wat communiceer je hierover? Hoe spreek je een medewerker aan op ongewenst gedag? Wat doe je al? En wat heb je nodig om de volgende stap te zetten?

Transfer naar de werkvloer:

  • Wat heb je als leidinggevende de afgelopen periode gedaan om een veilige werksfeer te creëren, wat is er veranderd? Wat is er nodig om de volgende stap te zetten?

  • Hoe verliep de communicatie?

Deze training draagt bij aan:

 • Oefenen met verbindende communicatie.

Ons team helpt u graag

Vind balans tussen werk en privé

Geen medewerkers gevonden.
Op dit moment zijn deze trainingen niet ingepland. Als je interesse hebt in deze training kun je je aanmelden via onderstaand formulier. Je wordt dan op de hoogte gehouden.
Hidden

Werkgever

Werknemer

Naam(Vereist)
MM slash DD slash JJJJ
Reden aanmelding verzuimend?