Onze dienst

Verbetertraject

Verbetertraject

Bij bedrijven worden verbetertrajecten voor medewerkers vaak ingezet om hun prestaties, vaardigheden en competenties te verbeteren. Deze trajecten zijn bedoeld om de medewerkers te ondersteunen bij het bereiken van hun volledige potentieel en om de algehele effectiviteit van het team of de organisatie te vergroten. Bij BMWE hebben wij ervaring met het begeleiden van deze trajecten. Onze ervaring leert dat medewerkers zich meer bewust worden van hun ontwikkeling en dat ze zelf de regie leren nemen in hun ontwikkeling. Onze focus tijdens zo’n verbetertraject ligt bij de verbinding, competenties en autonomie. 

Hieronder volgt een algemene uitleg over verbetertrajecten van medewerkers bij bedrijven:

  1. Doelstellingen vaststellen: Het verbetertraject begint met het vaststellen van duidelijke doelstellingen. Deze doelstellingen moeten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART) zijn. Op deze manier is het mogelijk om de voortgang te volgen en succes te meten.
  2. Prestatiebeoordeling: Om te bepalen waar verbetering nodig is, wordt vaak een prestatiemeting uitgevoerd. Dit kan bestaan uit het evalueren van de huidige prestaties van de medewerker, het identificeren van sterke punten en gebieden die verbeterd moeten worden, en het vaststellen van de kritieke competenties die nodig zijn voor de functie.
  3. Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP): Op basis van de prestatiemeting kan er verder een persoonlijk ontwikkelingsplan worden nopgesteld. Dit plan omvat specifieke acties en doelen die de medewerker zal nastreven om verbetering te bereiken. Het kan betrekking hebben op training, coaching, het verwerven van nieuwe vaardigheden of het verbeteren van bestaande competenties.
  4. Ondersteuning en middelen: Het is belangrijk dat medewerkers de nodige ondersteuning en middelen krijgen om aan hun verbeteringstraject te werken. Dit kan bestaan uit toegang tot training, mentorschap, begeleiding door een leidinggevende, tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden te oefenen of andere relevante hulpmiddelen.
  5. Tussentijdse evaluatie: Tijdens het verbetertraject is het cruciaal om regelmatige tussentijdse evaluaties uit te voeren. Bij BMWE doen we dit door middel van een driegesprek. Tijdens dit gesprek met zowel leidinggevende als de medewerker wordt de voortgang gevolgd, obstakels geïdentificeerd en indien nodig aanpassingen aangebracht aan het plan. Het biedt ook de gelegenheid voor feedback en open communicatie tussen de medewerker en de leidinggevende.
  6. Continue ontwikkeling: Verbetertrajecten zijn geen eenmalige gebeurtenissen, maar eerder een continu proces. Het is belangrijk om een cultuur van voortdurende ontwikkeling te bevorderen binnen de organisatie, waarin medewerkers worden gestimuleerd om voortdurend te leren, te groeien en te verbeteren.
220121 bmwe 2866 scaled
230405 bmwe 2023 0515

Ons team helpt je graag

Vind balans tussen werk en privé

Geen medewerkers gevonden.