Systemisch werk

Organisatie of teamopstelling

Iedereen leeft in een systeem. Ook binnen organisaties. (on)Bewust worden we allemaal gekneed door dit systeem. Je kunt eindeloos praten over je team en knelpunten, maar heb jij weleens vanaf een afstandje naar je team gekeken? Vanuit een ander perspectief zie je alles ineens helder. Gevoelens en verhoudingen worden direct zichtbaar en nieuwe inzichten leiden naar veranderingen.

Het verbaasde me hoe sterk de workshop is. Ik heb het gevoel dat ik de hele groep nu supergoed ken. Ik heb aan zowel de live als de online opstelling even veel gehad’

Teun K. Eindhoven

Uitgangspunt

Ieder individu heeft een eigen plek binnen een team van waaruit hij/zij beweegt en invloed uitoefent op het grotere geheel. Die ingenomen plek als individu is nooit toevallig of zomaar ontstaan. Die plek is gekozen, zelfs als het lijkt dat omstandigheden het individu daartoe gedwongen hebben. Maar ook dan: vanuit eigen persoonlijke motieven is er altijd gekozen voor die plek. Wanneer ieder teamlid op de juiste plek zit om tot het volle potentieel te kunnen komen, is het functioneren van het team optimaal.

Resultaat

De teamopstelling maakt de dynamiek en de relaties binnen een organisatie zichtbaar. Het (onbewuste) krachtenveld dat werkzaam is binnen de organisatie wordt duidelijk. Met deze methode kun je snel tot de kern van een probleem komen.

Het geeft inzicht in wat er speelt in een team, hoe de verbindingen zijn, waar knelpunten zitten. Kortom: het kan direct verandering tot stand brengen.  Met een teamopstelling kom je op een zeer effectieve wijze tot de kern van een vraagstelling. Het leidt tot meer verbinding, openheid en een betere samenwerking in een organisatie.

Een teamopstelling is een krachtig instrument. Het is vaak confronterend en intensief. Deze coachmethode doet altijd recht aan zowel het individu als het collectief. Het past in een bedrijfscultuur waarin het individu de ruimte krijgt, zodat hij/zij vanuit zijn eigen waarden en volledige potentie kan bijdragen aan een succesvolle onderneming.

Meer verbinding, openheid en samenwerking

in de organisatie

Familie opstellingen

Getriggerd door de mooie werking van een systeemopstelling? Op verzoek van onze cliënten organiseren we ook familieopstellingen. Bij de organisatieopstelling trekken we de grens bij familie, maar bij een familieopstelling kun je verder gaan. De diepte in.